X

Υπό έλεγχο οι φονικές φωτιές στην Πορτογαλία

Πλησιάζει η ώρα του τραγικού απολογισμού των πυρκαγιών, οι οποίες στοίχισαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές.

Ant1news

Σήμερα το πρωί κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φονική πυρκαγιά στην Πορτογαλία, οι πυροσβέστες.

Η φωτιά που έχει καταστρέψει τεράστιες δασικές και όχι μόνο, εκτάσεις στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους και τον τραυματισμό 204.

Η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το Σάββατο κοντά στο Γκόις «τέθηκε υπό έλεγχο», ανακοίνωσε ο διοικητής των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι ορισμένες εστίες μπορεί να αναζαπυρωθούν.

Η φωτιά που προκλήθηκε από στεγνή καταιγίδα, αστραπές χωρίς βροχή, σε συνθήκες καύσωνα με δυνατούς ανέμους, έπληξε και τις γειτονικές της Λειρΐα περιοχές, της κοινότητας Παμπιλόζα ντα Σέρα και Αργκανίλ, περιορίστηκε στο εσωτερικό μιας περιμέτρου, η οποία ελέγχεται από τους πυροσβέστες. Η επιφάνειά της υπολογίζεται σε 200.000 στρέμματα.

 

Η πυρκαγιά στο Γκόις ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη της περιοχής έπειτα από εκείνη του Πεντρογκάο Γκράντε, που είχε εκδηλωθεί την Κυριακή και απανθράκωσε περίπου 300.000 στρέμματα δάσους και θαμνωδών εκτάσεων, πριν τεθεί υπό έλεγχο νωρίς χθες το βράδυ.

Συνολικά σχεδόν 2.400 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να κατασβέσουν αυτές τις δύο πυρκαγιές, ενώ η υπόλοιπη χώρα γνωρίζει επίσης μια ανάπαυλα στο μέτωπο των δασικών πυρκαγιών.