X

Με έναν στίχο του “Imagine” απάντησε ο Ντόναλντ Τουσκ για το Brexit (βίντεο)

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που παρέπεμπε στον… Τζον Λένον.

Ant1news

Ακόμη και την ύστατη ώρα, η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. μπορεί να αποφευχθεί, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Ορισμένοι Βρετανοί φίλοι μου με ρώτησαν εάν μπορεί να αντιστραφεί η διαδικασία του Brexit και εάν θα μπορούσα να φανταστώ μία έκβαση στην οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρέμενε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο κ. Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Τους είπα πως ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση οικοδομήθηκε πάνω σε όνειρα και έμοιαζε αδύνατον να επιτευχθεί, επομένως ποιος ξέρει;», συμπλήρωσε.

Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, έναν στίχο από το θρυλικό “Imagine” του Τζον Λένον, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε με νόημα «Μπορεί να πείτε πως είμαι ονειροπόλος, αλλά δεν είμαι ο μόνος» (You may say I am a dreamer, but I am not the only one), θέλοντας να τονίσει πως πολλοί από τους Ευρωπαίους θα ήθελαν να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο μέλος της Ε.Ε.

Ο Ντόναλντ Τουσκ συνέχισε να “ονειρεύεται” και σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε αργότερα, μαζί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 

«Αν και είμαι 60 ετών, έχω ακόμη όνειρα. Η πολιτική χωρίς όνειρα θα ήταν εφιάλτης», είπε και τόνισε πως έχοντας δει την πατρίδα του, την Πολωνία, να αφήνει πίσω της το κομμουνιστικό της παρελθόν, θεωρεί πως ένα θαύμα όπως η αποφυγή του Brexit «μπορεί να συμβεί».