X

Καταδικάστηκε για το θάνατο 17χρονου η Νο 1 καταζητούμενη της Κύπρου

Η 30χρονη είχε σκοτώσει τον Αιμίλιο Ιωάννου στις 27 Δεκεμβρίου 2007 και τελικά συνελήφθη φέτος

Ant1news

Ένοχη σε δυο κατηγορίες κρίθηκε η Έφη Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 Κύπρου, σε μια κατάμεστη αίθουσα, το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη στις κατηγορίες της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Το Δικαστήριο έκρινε αξιόπιστους του μάρτυρες κατηγορίας κάτι που δεν έκανε και με τους μάρτυρες υπεράσπισης και στις 10 Ιουλίου θα αρχίσει η διαδικασία των αγορεύσεων για μετριασμό της ποινής της.

Η Έφη Ηροδότου ήταν η Nο.1 καταζητούμενη από τις κυπριακές αρχές και η σύλληψή της έγινε μετά από πληροφορίες που διαβίβασε στην Interpol Ελλάδας η Interpol Λευκωσίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου του 2007 όταν ο 17χρονος τότε Αιμίλιος Ιωάννου βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο. Ο νεαρός συγκρούστηκε με την μοτοσικλέτα που οδηγούσε σε μία διασταύρωση με ένα αυτοκίνητο, η οδηγός του οποίου μόλις είχε παραβιάσει το κόκκινο.

 

Όπως αναφέρει κυπριακή εφημερίδα, η τότε 20χρονη Έφη, μετά το θανατηφόρο τροχαίο εγκατέλειψε το σημείο, ενώ καταδιώχθηκε από μια γυναίκα οδηγό που βρισκόταν στο σημείο. Η 20χρονη τελικά συνελήφθη και στον έλεγχο αλκοόλης που της έγινε η ένδειξη ήταν 70mg αντί 22mg.

Η Έφη Ηροδότου είχε οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ωστόσο, με παραποιημένες μαρτυρίες αθωώθηκε και ακολούθησε σκάνδαλο μεγατόνων καθώς είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία τρία πρόσωπα μεταξύ των οποίων και λειτουργός της νομικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, σε κατά καιρούς δηλώσεις τους, μέλη της οικογένειας του 17χρονου κατήγγειλαν προσπάθειες κάλυψης της γυναίκας και συγκάλυψης της υπόθεσης, ενώ αναφέρονταν και στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην όλη υπόθεση. 

Η δικαστική διαδικασία είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2008 και ολοκληρώθηκε λίγους μήνες αργότερα, στις 3 Ιουλίου του 2009.

 

Η νεαρή απαλλάχθηκε από τις τρεις κατηγορίες και κρίθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία της εγκατάλειψης, με ποινή δύο μήνες φυλάκισης με αναστολή και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης.

Τότε, οι συγγενείς του άτυχου 17χρονου αντέδρασαν και τελικά βάσει και άλλων γεγονότων, δεν έκλεισε η υπόθεση.

Όσο περνούσε ο καιρός, προκύπταν νέα στοιχεία από τις έρευνες και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η σύλληψή της. Ωστόσο, ήταν πλέον αργά αφού η τότε 20χρονη είχε διαφύγει ενώ κάποια στιγμή το όνομα της και η φωτογραφίας της έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις καταζητούμενων στη λίστα της Europol.

Τελευταία καταγραφή της Ηροδότου ήταν όταν ταξίδεψε στο εξωτερικό μαζί με τους γονείς της το 2011 και ακολούθως άρχισε η αναζήτησή της με αποτέλεσμα τη σύλληψή της πριν από λίγους μήνες.