X

18 νεκροί μετά τη σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό (βίντεο)

Τραγωδία σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας. Το λεωφορείο παραδόθηκε στις φλόγες. Περισσότεροι από 30 οι τραυματίες.

Ant1news

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για πολύνεκρη τραγωδία στον αυτοκινητόδρομο Α9 της Βαυαρίας, στη νότια Γερμανία, όπου λεωφορείο με 48 επιβαίνοντες συγκρούστηκε με φορτηγό και στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές της Αστυνομίας, 18 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, ενώ 31 τραυματίστηκαν.

Αρχικά η Αστυνομία έκανε λόγο για “αγνοούμενους”. «Είμαστε ρεαλιστές και στο τέλος της ημέρας θα θρηνούμε πολλούς νεκρούς», είχε δηλώσει ο Γιούργκεν Στάντερ, εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει παρά μια “αμυδρή” ελπίδα» να βρεθούν επιζώντες μεταξύ των αγνοουμένων.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το τουριστικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε προπορευόμενο φορτηγό, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες. Η ομάδα των 46 ηλικιωμένων τουριστών που μετέφερε, η οποία συνοδευόταν από δύο οδηγούς, ερχόταν από τη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία.

 

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Μίνχμπεργκ, σε μια δασική και ορεινή ζώνη στα όρια των κρατιδίων της Βαυαρίας και της Θουριγγίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Τσεχία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί και προς τις δύο κατευθύνσεις ο αυτοκινητόδρομος A9.