X

Τραγικός θάνατος ακροβάτη σε συναυλία στη Μαδρίτη (βίντεο)

Έπεσε στο κενό από ύψος 30 μέτρων. Ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε τη σοκαριστική στιγμή του δυστυχήματος.

Ant1news

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στο μουσικό φεστιβάλ Mad Cool Festival της Μαδρίτης όταν 35.000 θεατές, που είχαν κατακλύσει τον συναυλιακό χώρο για να παρακολουθήσουν το δημοφιλές αμερικανικό συγκρότημα Green Day, είδαν έναν ακροβάτη να πέφτει στο κενό από ύψος 30 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο 42χρονος Πέδρο Μονρόι πραγματοποιούσε φιγούρες μέσα σε ένα γυάλινο κουτί, το οποίο κρεμόταν από γερανό. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο πάτος του κουτιού άνοιξε, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει στο έδαφος από μεγάλο ύψος.

Η τραγωδία σημειώθηκε στο διάλειμμα μεταξύ των εμφανίσεων του βρετανικού συγκροτήματος Alt-J και των Αμερικανών ρόκερς Green Day, κατά τη διάρκεια ενός αφιερώματος στον Prince. Την ώρα που από τα μεγάφωνα ακουγόταν το “Purple Rain”, ακούστηκαν ουρλιαχτά από θεατές που είδαν τον ακροβάτη να πέφτει σαν άψυχη κούκλα από ύψος δεκάδων μέτρων.

 

Την ώρα που τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο ακροβάτη.

 

Το συγκρότημα Green Day δέχθηκε καταιγισμό επικρίσεων επειδή ανέβηκε στη σκηνή και άρχισε το πρόγραμμά του. Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αργότερα, έκαναν γνωστό πως δεν τους ενημέρωσε κανείς για το τραγικό δυστύχημα που είχε συμβεί.

 

Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο που κατέγραψε τη στιγμή της πτώσης του ακροβάτη: