X

Ημέρα της Βαστίλης: η… ματιά του Μακρόν στην Μελάνια και η “γκάφα” του Τραμπ (βίντεο)

Φαντασμαγορικός ο εορτασμός της Ημέρας της Βαστίλης υπό τα βλέμματα των Μακρόν και Τραμπ, που έδωσαν και το δικό τους…σόου.

Ant1news

Το… “κάρφωμα” του Εμανουέλ Μακρόν στην Μελάνια, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Μπριζίτ, αλλά και η “γκάφα” του Ντόναλντ Τραμπ με την πρώτη Κυρία της Γαλλίας έκλεψαν τις εντυπώσεις από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Πτώσης της Βαστίλης, αλλά και την συμπλήρωση 100 ετών από την είσοδο των ΗΠΑ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η στρατιωτική παρέλαση με τους 3.700 στρατιωτικούς, τα 210 οχήματα και τα δεκάδες αεροσκάφη στον Παριζιάνικο ουρανό, προσφεραν, πάντως, ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Με φόντο την στολισμένη Αψίδα του Θριάμβου, ο Εμανουέλ Μακρόν σε στρατιωτικό όχημα χαιρέτησε τα πλήθη των συμπατριωτών του, πριν υποδεχθεί ως επίσημο καλεσμένο για την επέτειο της γαλλικής εθνικής εορτής τον Πλανητάρχη και την πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

 

 

 

Το ταξίδι Τράμπ στην Γαλλία είναι μια ευκαιρία για να δημιουργηθούν γέφυρες στις δυο άκρες του Ατλαντικού που γκρεμίστηκαν μετά την εκλογή του μεγιστάνα προέδρου με τους δυο ηγέτες να βρίσκουν κοινό έδαφος στα θέματα της ασφάλειας  και του εμπορίου.

 

Οι εικόνες, ωστόσο, που έκαναν τον γύρο του κόσμου με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για τον πλανητάρχη ήταν η διαχυτικότητα του με την Μπριζίτ που την αιφνιδίασε αγκαλιάζοντας την και στη συνέχεια σχεδόν της... ξεκόλλησε το χέρι με την άγαρμπη χειραψία του. Το… “κερασάκι στην τούρτα” ήταν κοπλιμέντο που επιχείρησε να της κάνει αφήνοντας άγαλμα την πρώτη κυρία της Γαλλίας.

 

Αλλά και ο Εμανουέλ Μακρόν δεν πήγε… πίσω όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την Μελάνια. Η… ματιά του Γάλλου προέδρου στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη μπορεί να περάσει…