X

Πύρινη κόλαση στη Γαλλία (βίντεο)

Στα παράλια της Γαλλίας έχει φτάσει η μεγάλη φωτιά. Εκκενώνονται τουριστικές περιοχές. Χιλιάδες στρέμματα γης καμένα.

Ant1news

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και δύο μέρες οι πυροσβέστες, που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη νοτιο-ανατολική Γαλλία.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές της Κορσικής, αλλά και την τουριστική περιφέρεια της Βαρ.

Χθες τη νύχτα εκδηλώθηκε νέο μέτωπο στη ζώνη των μεσογειακών παραλίων της Γαλλίας, κοντά στην Μπορμ-λε-Μιμοζά, όπου χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν καεί τουλάχιστον 4000 στρέμματα γης, ενώ η Περιφέρεια κάνει λόγο για 8000 στρέμματα καμένα, λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς.

 

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά ακολουθώντας την εξάπλωση της φωτιάς. «Είναι μία κατοικημένη περιοχή που διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει τον πληθυσμό της το καλοκαίρι» λόγω της παρουσίας τουριστών και παραθεριστών.

Η περιφέρεια της Βαρ είναι αυτή που επλήγη περισσότερο εδώ και δύο ημέρες. Όμως, δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην νοτιοανατολική Γαλλία, στο Λα Κρουά-Βαλμέρ, κοντά στο Σεν Τροπέ και ανατολικότερα την περιοχή της Αρτίγκ.

 

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών, 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης υποστηρίζοντας 4.000 πυροσβέστες και μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Η Γαλλία ζήτησε χθες δύο αεροσκάφη τύπου Canadair στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας και το βράδυ ένα πρώτο αεροσκάφος που διέθεσε η Ιταλία έφθασε στην Κορσική προερχόμενο από την Γένοβα.