X

Επίθεση με γροθιές δέχθηκε βουλευτής του Μακρόν (βίντεο)

Η Λοριάν Ροσί μοίραζε φυλλάδια σε αγορά όταν την πλησίασε άγνωστος και τη γρονθοκόπησε. Ο δράστης συνελήφθη.

Ant1news

Η βουλευτής του κόμματος “La Republique en Marche” στο Ο-ντε-Σέν, Λοριάν Ροσί δέχθηκε επίθεση σε μια αγορά στο Μπανιέ, με το περιστατικό να προκαλεί πολλές αντιδράσεις στη Γαλλία.

Η 33χρονη Ροσί μοίραζε φυλλάδια στην αγορά, όταν την χτύπησε ένας άνδρας γύρω στις 11 το πρωί (τοπική ώρα). «Αυτός ο άνδρας ήταν ξεκάθαρα εχθρικός προς την πολιτική της Κυβέρνησης, μιλούσε με ένταση, δεν ήταν, ωστόσο, επιθετικός από την αρχή» περιέγραψε η βουλευτής στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια, ο άνδρας κατηγόρησε τους βουλευτές του “En Marche” ότι είναι «άβουλοι», κατόπιν άσκησε δριμεία κριτική στην «κάλυψη των ΜΜΕ που είναι στοχευμένη υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν».

«Άρχισαν να του απαντώ, όμως δεν πρόλαβα να τελειώσω την φράση μου. Με χτύπησε δυνατά με τη γροθιά του στο δεξί μου κρόταφο. Κατόπιν το έβαλε στα πόδια» αφηγήθηκε η Ροσί.

Ο δράστης δεν κατάφερε να απομακρυνθεί, αφού τον ακινητοποίησαν στελέχη του κόμματος και έμποροι της περιοχής, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία. Το θύμα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στη Λοριάν Ροσί, μέσω ανάρτησής του στο twitter. Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ καταδίκασε την άνανδρη επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση εναντίον πολιτικού στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, η πρώην βουλευτής Ναταλί Κοσιουσκό Μοριζέ είχε δεχθεί επίθεση, επίσης σε μια αγορά.