X

“Απαγορευτικό” στη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία

Πότε σταματούν οι ελεύθερες μετακινήσεις Ευρωπαίων πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ant1news



Οι ελεύθερες μετακινήσεις πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μεγάλη Βρετανία σταματούν με την ολοκλήρωση της αποχώρησης από το μπλοκ των 28 χωρών, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

 «Η ελεύθερη μετακίνηση θα λήξει τον Μάρτιο του 2019» τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δέσμη προτάσεων για το θέμα, μεταξύ αυτών και προτάσεις που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ μετά το Brexit.

«Άλλα στοιχεία του συστήματος που θα ισχύσει για τη μετανάστευση μετά το Brexit θα αποκαλυφθούν εν ευθέτω χρόνω. Θα ήταν λάθος να κάνουμε εικασίες για το πως αυτό θα είναι ή να ισχυριστούμε ότι η ελεύθερη διακίνηση θα συνεχίσει να ισχύει όπως είναι τώρα» πρόσθεσε, ο εκπρόσωπος της Μέι.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η θέση για το Brexit παραμένει όπως ακριβώς έχει εκφραστεί από την πρωθυπουργό τον Ιανουάριο.

Οι λεπτομέρειες για την περίοδο μετά το Brexit αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων, αλλά η Βρετανία δεν επιδιώκει μια έτοιμη λύση. .

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Μ. Βρετανίας έχουν, ήδη, διαμηνύσει στο Λονδίνο ότι η απαγόρευση στην ελεύθερη μετακίνηση προσώπων θα σημάνει ταυτοχρόνως το τέλος στην ελεύθερη κίνηση εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων.