X

Αποζημίωση “μαμούθ” για ατύχημα με σαντιγύ

Μία γυναίκα που υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία της αποζημιώνεται γι’αυτές.

Ant1news

Με 1.100.000 ευρώ αποζημιώθηκε μία γυναίκα της οποίας το κεφάλι χτυπήθηκε και μέρος του προσώπου της έφυγε, από έκρηξη συσκευής σαντιγύς.

Η δίκη για την αποζημίωση της γυναίκας έγινε μόλις λίγους μήνες αφού μία Γαλλίδα, επίσης, έχασε τη ζωή της από έκρηξη συσκευής σαντιγύς, της ίδιας εταιρείας.

Σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου της νότιας Γαλλίας, η γυναίκα έπρεπε να αποζημιωθεί λόγω του ατυχήματος, που έγινε το 2013 όμως της άφησε μόνιμες βλάβες, μεταξύ των οποίων αμνησία και απώλεια των αισθήσεων της γεύσης και της όσφρησης.

Ο τότε 30χρονη γυναίκα ετοίμαζε μους στο σπίτι της, όταν η συσκευή σαντιγύς εξερράγη και η αμπούλα την χτύπησε στο πρόσωπο. Παρόντες στο ατύχημα ήταν ο άνδρας και τα δύο της παιδιά.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, όμως συνήλθε αργότερα, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες, οι οποίες τις απέφεραν και την ογκώδη αυτήν αποζημίωση.

Την αποζημίωση δεν κατέβαλλαν η εταιρεία παραγωγής, αλλά ο εισαγωγέας και ο πάροχος ασφάλειάς της. Από 10.000 ευρώ πρόκειται να καταβληθούν στον άνδρα και τα παιδιά της γυναίκας, που έγιναν μάρτυρες της τραγωδίας.