X

Παρίσι: συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά στρατιωτών

Το χρονικό της σύλληψης του 37χρονου «μοναχικού λύκου». Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πως επιτέθηκε σε στρατιώτες της αντιτρομοκρατικής δύναμης.

Ant1news

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος που τραυμάτισε και συνέλαβε η αστυνομία στον αυτοκινητόδρομο, που συνδέει το Παρίσι με την παραθαλάσσια Βουλώνη, ήταν ο δράστης της επίθεσης κατά στρατιωτών του 35ου Συντάγματος Πεζικού του Μπελφόρ.

 Οι αστυνομικοί, που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, εντόπισαν τον δράστη κοντά σε βενζινάδικο της Τοτάλ στην πόλη Μαρκίζ, στο Πα Ντι Καλέ. Άνοιξαν αμέσως πυρ κατά του υπόπτου και το μαύρο BMW γέμισε τρύπες από τις σφαίρες.

Κατά τις πληροφορίες ο δράστης ήταν άοπλος, αλλά στον ορυμαγδό πυρός τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από εποστρακισμό σφαίρας.

Το μόνο που αποκάλυψαν οι αρχές μέχρι τώρα  για την ταυτότητά του είναι ότι γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1980, είναι δηλαδή 37 χρόνων.

 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που έχει επιληφθεί των ερευνών μαζί με την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας, αναζητά ενδεχόμενους συνεργούς, αν και οι ενδείξεις είναι ότι πρόκειται για μοναχικό λύκο.

 

 

Τον δράστη πρόδωσαν οι κάμερες ασφαλείας στο σημείο της επίθεσης στο προάστιο Λεβαλουά Περέ του Παρισιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, στην κάμερα που κατέγραψε όλο το περιστατικό, δεν φαινόταν ο αριθμός του αυτοκινήτου και χρειάσθηκε να ερευνηθεί σειρά γειτονικών καμερών ασφαλείας.

 

Μέσα σε μια ώρα μετά την επίθεση, αξιοποιώντας το οπτικό υλικό, οι αρχές γνώριζαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

 

 

 Όταν ο δράστης έπεσε στο μπλόκο της αστυνομίας εμβόλισε ένα περιπολικό και διαφεύγοντας έσκυψε προς το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Τότε οι αστυνομικοί που θεώρησαν ότι ψάχνει το όπλο του, άνοιξαν πυρ. Τον τραυμάτισαν σοβαρά και τον μετέφεραν αμέσως σε τοπικό νοσοκομείο. Κατά πληροφορίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έχει ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο δράστης λίγο μετά τις 08:00 ώρα Γαλλίας έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω σε στρατιώτες περιπόλου της αντιτρομοκρατικής δύναμης Σεντινέλ. Άφησε έξι από αυτούς αιμόφυρτους και εξαφανίστηκε πατώντας γκάζι.

 

 

Οι στρατιώτες νοσηλεύονται με βαριά τραύματα αλλά εκτός κινδύνου. Η αντιτρομοκρατική ομάδα Σεντινελ, που δημιουργήθηκε μετά το τρομο-αμοκ από τον Ιανουάριο του 2015 είναι ο κύριος στόχος εκείνων που κατά το συρμό των ειδικών σε θέματα ασφάλειας αποκαλούνται μοναχικοί λύκοι.