X

Βαρκελώνη: κατέλαβαν την παραλία για να διώξουν τους τουρίστες (βίντεο)

Οξύνεται η αντίθεση των κατοίκων της Βαρκελώνης στη συνεχή αύξηση των τουριστών στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Γιατί αντιδρούν.

Ant1news

Έξαλλοι κάτοικοι της Βαρκελώνης κατέλαβαν την παραλία της πόλης επιχειρώντας να την «πάρουν πίσω» από τους τουρίστες, τους οποίους κατηγορούν για τον «ενοχλητικό τρόπο» με τον οποίο συμπεριφέρονται, λόγω του ότι φωνάζουν και καταναλώνουν πολύ αλκοόλ.

Περίπου 100 ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν χθες στην Μπαρτσελονέτα και διαμαρτυρήθηκαν, ενώ γύρω τους κοιμόντουσαν τουρίστες στην άμμο.

Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης έχουν μήνες τώρα που αντιδρούν στη μαζική άφιξη των τουριστών στην πόλη τους, ενώ παράλληλα ζητούν να πάνε εκεί πρόσφυγες.

Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα των κατοίκων της πρωτεύουσας, η συνεχής αύξηση του τουρισμού, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 έχει σημειωθεί αύξηση της τάξης του 12% στην ισπανική επικράτεια, έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών στα ενοίκια, ενώ παράλληλα τα κτήρια του κέντρου της πόλης μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να αποκλείονται από αυτό.

 

 

Για το λόγο αυτόν, η δήμαρχος της Βαρκελώνης αποφάσισε να μην δοθούν προς το παρόν άλλες άδειες για τουριστικά καταλύματα στο κέντρο της πόλης.

 

 

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα μαγαζιά στην πόλη τείνουν να γίνουν αποκλειστικά τουριστικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία με 46 εκατομμύρια κατοίκους δέχθηκε 75,3 εκατομμύρια τουρίστες το 2016, τη στιγμή που ο τουρισμός αποτελεί το 11% του ΑΕΠ της.