X

Μάρτιν Σουλτς: ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ανεύθυνος

Σφοδρή επίθεση του Σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου για την Καγκελαρία της Γερμανίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ.

Ant1news

Αισιόδοξος πως μπορεί να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Σεπτεμβρίου, ανατρέποντας τα προγνωστικά που δίνουν σαφές προβάδισμα στην Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εμφανίστηκε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF.

Ο Σουλτς απέφυγε να σχολιάσει τη στάση που έχει υιοθετήσει η Μέρκελ στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα, υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία πρέπει να εμφανίζεται ενωμένη στη διπλωματική σκηνή.

Ωστόσο, ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για τη γερμανική Καγκελαρία δεν απέφυγε να ασκήσει δριμεία κριτική κατά του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε στις δηλώσεις του στο ZDF ως «έναν ανεύθυνο άνδρα στον Λευκό Οίκο».

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ένας Αμερικανός Πρόεδρος… πέφτει στο επίπεδο ενός Βορειοκορεάτη δικτάτορα», δήλωσε ο Σουλτς σε άλλη συνέντευξη στο δίκτυο RTL.

Έξι εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν περιθώρια στον Μάρτιν Σουλτς να ελπίζει πως μπορεί να εκτοπίσει την Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την τελευταία που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη Bild, ο Σουλτς υπολείπεται 14 ποσοστιαίες μονάδες της Μέρκελ (24% έναντι 38%).

«Εγώ θεωρώ πως έχω αρκετές ελπίδες», επέμεινε ωστόσο ο Μάρτιν Σουλτς.