X

Βαν έπεσε πάνω σε κόσμο στη Βαρκελώνη

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην τουριστική καρδιά της Βαρκελώνης, με νεκρούς και τραυματίες. Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο.

Ant1news

Βαν έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στο κεντρικότερο σημείο του τουριστικού κέντρου της Βαρκελώνης, στις 17:05 το απόγευμα, σε μία κίνηση την οποία η Αστυνομία χαρακτήρισε ως τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπάρχει ένας νεκρός και 32 τραυματίες, δέκα εκ των οποίων σοβαρά. 

Ο αριθμός των νεκρών είναι συγκεχυμένος, αφού σύμφωνα με αναφορές των ισπανικών Μέσων, οι νεκροί 13, ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς. 

Πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς. 

Το βαν ανέβηκε πάνω στον πεζόδρομο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, έκανε ελιγμούς πέφτοντας πάνω στον κόσμο σε μία απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων.

Ο δράστης ή οι δράστες έφυγαν πεζοί από το σημείο, ενώ μέσα στο βαν βρέθηκε μία ταυτότητα με αραβικό όνομα και ένα ισπανικό διαβατήριο.

 

Την ίδια στιγμή, τοπικά Μέσα, κάνουν λόγο για εισβολή ενόπλων στο τουρκικό εστιατόριο Bar Lunas de Instanbul στη Las Ramblas, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν επισήμως και οι Αρχές. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το αν υπάρχουν όμηροι στο εστιατόριο.

Το λευκό βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφοριές οι δύο ένοπλοι είναι οι δράστες της επίθεσης με το βαν που ταμπουρώθηκαν στο εστιατόριο. Μάλιστα, φαίνεται πως είχαν νοικιάσει και δεύτερο βαν, για να διαφύγουν από το σημείο. 

 

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον δέκα ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το περιστατικό έγινε στον πεζόδρομο της Las Ramblas, ο οποίος ξεκινά από το κέντρο της πόλης και φτάνει μέχρι την παραλία της. 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, ενώ οι σταθμοί του μετρό και του τρένου που βρίσκονται στο σημείο έκλεισαν. 

 

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κλειστεί σε εστιατόρια και καταστήματα της πόλης, όπου οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν μπλοκάρει, μην μπορώντας να βγουν έξω, λόγω των αστυνομικών εντολών, λόγω των εκτατεμένων ερευνών που εκτείνονται σε όλη τη Βαρκελώνη.

Κυβερνητική σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη.