X

Κατέρρευσαν σπίτια από σεισμό στην Ιταλία

Η σεισμική δόνηση ήταν μικρής έντασης, αλλά καταστροφική. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, πολλοί εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

Ant1news

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (κατ' άλλους 4,5 Ρίχτερ) σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο ιταλικό νησί Ίσκια που βρίσκεται ανοιχτά της Νάπολης.

Παρά το γεγονός ότι η ένταση του σεισμού δεν ήταν μεγάλη, πολλά σπίτια κατέρρευσαν με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να εγκλωβιστούν στα συντρίμμια.

Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις διάσωσης όσους βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στα γκρεμισμένα κτίρια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η δόνηση ήταν φονική, καθώς είχε κοστίσει την ζωή σε τουλάχιστον μια γυναίκα.

 

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού Ίσκα στα ανοιχτά της Νάπολης.

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους.  

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν κατέστη εφικτό να μεταφερθούν αμέσως εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών ρωγμές δημιουργήθηκαν σε τοίχους ξενοδοχείου, στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια.