X

Ρίγη συγκίνησης στην Ιταλία από τη διάσωση παιδιών στα ερείπια του άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος (βίντεο)

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στα χαλάσματα σπιτιών. Εικόνες βιβλικής καταστροφής από 4 Ρίχτερ.

Ant1news

Έπειτα από πολύωρες προσπάθειες, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν ζωντανό μέσα από τα χαλάσματα, στην Ίσκια της Ιταλίας, τον 11χρονο Τσίρο και τον 7χρονο Ματίας, αδερφών του μόλις 7 μηνών Πασκουάλ, που εγκλωβίστηκε μαζί με την οικογένειά του στα ερείπια του σπιτιού τους, το οποίο κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού.

Νωρίτερα, οι διασώστες είχαν ανασύρει ζωντανούς τους γονείς και καταβάλλουν προσπάθειες για να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες κάτω από τα ισοπεδωμένα σπίτια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Υπάρχουν, όμως, και άλλες οικογένειες θαμμένες κάτω από τα μπάζα και τις πέτρες. Ωστόσο η κινητοποίηση των συνεργείων διάσωσης ακολουθεί συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ένας μετασεισμός ακόμα και μικρής ισχύος να προκαλέσει την κατάρρευση και άλλων κτηρίων που έχουν υποστεί ρωγμές.

 

 

Οι Ιταλοί σεισμολόγοι απορούν πώς ένας σεισμός της τάξης των 4 Ρίχτερ προκάλεσε τόσο μεγάλη καταστροφή, επισημαίνοντας ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί.

 

Πολλά από τα σπίτια που κατέρρευσαν ήταν πολύ παλαιάς κατασκευής και γι’ αυτό δεν άντεξαν σε μια σχετικά ασθενή δόνηση, η οποία είχε όμως μικρό εστιακό βάθος.

 

Δυο νεκροί και 39 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός του σεισμού, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές.