X

Εισαγγελική έρευνα για τα “σπίτια-τραπουλόχαρτα” στην Ίσκια (βίντεο)

Παρατυπίες και κακοτεχνίες στη δόμηση των σπιτιών βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας στον απόηχο του καταστροφικού σεισμού.

Ant1news

Η Εισαγγελία της Νάπολης είναι πιθανό να ξεκινήσει έρευνα για πολλαπλή εξ αμελείας ανθρωποκτονία και για πρόκληση καταστροφής εξ αμελείας μετά τον καταστροφικό σεισμό της Ίσκια, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

«Πρόκειται για μια πολυσύνθετη περίπτωση και χρειάζεται επιπλέον διερεύνηση», δήλωσε στη Rai o αρχιεισαγγελέας της Νάπολης, Τζοβάνι Μελίλο.

«Υπάρχει κοινωνικό κόστος, που είναι σαφές και σε αυτή την περίπτωση, το οποίο οφείλεται σε σοβαρά φαινόμενα όπως αυτό της παράνομης και αυθαίρετης δόμησης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Στο νησί της Ίσκια, “ξεφύτρωναν” καινούργια σπίτια μέσα σε λίγες εβδομάδες», επισημαίνει o Τζουζέπε Ματζάρα, ο τοπικός υπεύθυνος της οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος Legambiente.

 

«Σε όλο το νησί μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχει μια μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι παράνομη», τόνισε επίσης ο Ματζάρα, σύμφωνα με τον οποίο «ήταν απόλυτα προβλέψιμο ότι ένα σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει σειρά καταρρεύσεων».

 

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή επιχείρηση διάσωσης, με τον απεγκλωβισμό τριών αδελφών (επτά μηνών, 7 και 11 ετών) στην Ίσκια, από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, ο Τσίρο, το μεγαλύτερο από τα τρία αδέλφια, δήλωσε σε δημοσιογράφο: «Την καταραμένη αυτή νύχτα είμαι βέβαιος ότι μας έσωσε το χέρι του Θεού. Τώρα, έμαθα πραγματικά να εκτιμώ την ζωή».