X

Απομακρύνθηκαν δια της βίας μετανάστες από πλατεία της Ρώμης (βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σε κεντρική πλατεία της ιταλικής πρωτεύουσας όταν η Αστυνομία θέλησε να απομακρύνει τους μετανάστες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο.

Ant1news

Με αντλίες νερού και με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι Αρχές της ιταλικής πρωτεύουσας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν επιχείρηση σε κεντρική πλατεία της πόλης για να απομακρυνθούν από το σημείο οι μετανάστες που είχαν βρει εκεί πρόχειρο κατάλυμα.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν δραματικές με τους πρόσφυγες να μην θέλουν να απομακρυνθούν και με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταφεύγουν στη βία προκειμένου να φύγουν από το σημείο.

Περισσότεροι από 100 μετανάστες είχαν βρει πρόχειρο κατάλυμα σε αυτήν την πλατεία της Ρώμης, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα οι Αρχές είχαν βγάλει από ένα κτήριο περισσότερους από 800 άστεγους που είχαν κάνει κατάληψη εδώ και πέντε χρόνια. Οι καταληψίες ήταν οι περισσότεροι από την Ερυθραία και είχαν περάσει στη Ιταλία προκειμένου να αιτηθούν άσυλο.

 

 

Η Αστυνομία υποστήριξε ότι πραγματοποίησε την επιχείρηση επειδή είχε πληροφορίες ότι θα γίνουν επεισόδια λόγω της κατάληψης της πλατείας. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια, ενώ έγιναν και δυο συλλήψεις.