X

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με το λευκό βαν να σκορπά τον θάνατο στην Βαρκελώνη

Εφιαλτικές μνήμες ξυπνά το νέο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που φέρνει στην δημοσιότητα η El Pais.

Ant1news

Λίγες ημέρες μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Βαρκελώνης άλλο ένα βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στην δημοσιότητα η ισπανική El Pais.

Στο νέο βίντεο, που φαίνεται να προέρχεται από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, το λευκό βαν, στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, φαίνεται να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στην Λας Ράμπλας και να κάνει ελιγμούς, με σκοπό να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους περαστικούς, σκορπώντας τον θάνατο.

Κόσμος φαίνεται να τρέχει πανικόβλητος δεξιά και αριστερά για να σωθεί, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που πρόλαβαν να μπουν μέσα σε κάποιο κατάστημα.

Ο μακελάρης της Βαρκελώνης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικές λίγες ημέρες αργότερα, μετά από ανελέητο ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές δυνάμεις ολόκληρης της Ισπανίας, καθώς είχε αναγνωριστεί ως ο οδηγός του φορτηγού στην αιματηρή επίθεση στην Λας Ράμπλας.

Πάντως, η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε πως μολονότι επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του τελευταίου από τους υπόπτους που καταζητείτο, του 22χρονου Μαροκινού Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Κλινικά νεκρή η Ελληνίδα 

Την ιδια ώρα, κλινικά νεκρή θεωρείται, σύμφωνα με τα δημοσιεύμα του ισπανικού Τύπου, η Ελληνίδα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα.

Η άτυχη γυναίκα και μητέρα δυο παιδιών από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι γιατροί θεωρούν ότι η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη.