X

Νεκρή η Ελληνίδα που τραυματίστηκε στην Βαρκελώνη

Υπέκυψε στα τραύματά της μετά απο πολυήμερη μάχη. Η σορός της αναμένεται να αποτεφρωθεί στην Ισπανία. Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ant1news

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζώη η Ελληνίδα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην Βαρκελώνη.

Η άτυχη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, η οποία ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένη και είχε υποβληθεί σε μια δύσκολη χειρουργική επέμβαση, που είχε συνολική διάρκεια οκτώ ωρών, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της κι έγινε έτσι το πρώτο ελληνικής καταγωγής θύμα των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα της, ενώ η σορός της δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά θα αποτεφρωθεί στην Ισπανία.

Η γυναίκα αναφέρεται απο τα διεθνή ΜΜΕ ως Γερμανίδα, καθώς κατείχε γερμανικό διαβατήριο, αλλά είχε και την γερμανική και την ελληνική υπηκοότητα, καθώς ήταν κόρη Ελληνίδας.

''Σήμερα το πρωί πέθανε μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, η οποία είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μαρ ντε Μπαρσελόν σε κρίσιμη κατάσταση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, στις 17 και 18 Αυγούστου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο "Ισλαμικό Κράτος", προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 ανθρώπων, εκ των οποίων πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 16.

Η Ελληνίδα, η οποία κατέληξε σήμερα, είχε τραυματιστεί στην επίθεση στον πεζόδρομο Λα Ράμπλας της Βαρκελώνης.

Την θλίψη του, μέσω του Twitter, εξέφρασε ο Kυριάκος Μητσοτάκης:

 

Το Σάββατο, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη κατά της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, παρουσία του βασιλιά της Ισπανίας, με σύνθημά τους "Δεν Φοβάμαι".