X

Συναγερμός στο Παρίσι για τρομοκρατική απειλή

Εκκενώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Gare du Nord στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε και η περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, όταν η γαλλική Αστυνομία εκκένωσε τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord εξαιτίας ενός “ύποπτου πακέτου” και απέκλεισε για αρκετή ώρα την περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ έπειτα από “πληροφορίες για ένοπλο”.

Στις πρώτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, διακρίνονται περιπολικά που σταμάτησαν την κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στον Πύργο του Άιφελ, ενώ βρετανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουρίστες που προσπαθούσαν απεγνωσμένα μέσω των social media να μάθουν τι συμβαίνει, φέρνοντας στο μυαλό τους εφιαλτικές σκηνές από τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία.

Περίπου μισή ώρα μετά τον αρχικό συναγερμό, η γαλλική Αστυνομία άνοιξε τους δρόμους γύρω από το εμβληματικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για την προσαγωγή ενός υπόπτου.

Παράλληλα φωτογραφίες από τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord δείχνουν πλήθος ταξιδιωτών που κλήθηκαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα. Σε ανακοίνωση του Eurostar αναφέρεται ότι για λόγους ασφαλείας το check-in των επιβατών στο δρομολόγιο #ES9063 και οι έλεγχοι των αποσκευών θα πρέπει να επαναληφθούν, ζητώντας την κατανόηση των ταξιδιωτών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ότι βρέθηκε κάτι ύποπτο...

 

Δείτε το βίντεο με τους αποκλεισμένους δρόμους γύρω από τον Πύργο του Άιφελ: