X

Συναγερμός στο Λονδίνο από την έκρηξη στο μετρό

Πανικός στον σταθμό του μετρό Parsons Green στο δυτικό Λονδίνο. Άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο. Για τρομοκρατικό χτύπημα κάνει λόγο η βρετανική αστυνομία.

Ant1news

Ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο εξερράγη μέσα σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου, όπως μετέδωσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Sun και η free press εφημερίδα Metro της βρετανικής πρωτεύουσας που φιλοξενούν και φωτογραφίες.

Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Ρεπόρτερ της Metro έκανε λόγο για ανθρώπους που φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο, με τον αριθμό των τραυματιών να ανέρχεται τουλάχιστον σε 20, σύμφωνα με νεότρα στοιχεία.

Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Ένοπλοι αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδια βόμβα που είχε και ωρολογιακό μηχανισμό.

 

 

 

 

 

 

Όπως ανακοίνωσε λίγο αργότερα η βρετανική αστυνομία, αντιμετωπίζει την περίπτωση ως τρομοκρατικό χτύπημα.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο βαγόνι του συρμού δεν εξερράγη κανονικά. 

 

 

Η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας:

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνούν περιστατικό το οποίο συνέβη στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου το πρωί. Η αστυνομία κλήθηκε στις 8.20 το πρωί (σ.σ. 10.20 ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου στον σταθμό Parsons Green του υπογείου σιδηροδρόμου μετά από αναφορές για φωτιά σε συρμό. Ο βοηθός αναπληρωτής Επίτροπος Νιλ Μπάζου, ανώτερος εθνικός συντονιστής της Αντιτρομοκρατικής, κήρυξε το περιστατικό "τρομοκρατική ενέργεια".

 

Άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Βρετανικής Αστυνομίας των Μεταφορών βρέθηκαν στο σημείο, μαζί με συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λονδίνου και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Λονδίνου. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι υπάρχει αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν τραυματιστεί. Είναι πολύ νωρίς για να εξακριβώσουμε την πηγή της φωτιάς, κάτι το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η περιοχή του σταθμού παραμένει αποκλεισμένη με προστατευτικές ταινίες και συμβουλεύουμε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.