X

Στις κάλπες οι Γερμανοί την Κυριακή

Μεγάλο φαβορί η Άνγκελα Μέρκελ για μια ακόμη θητεία στην Καγκελαρία. Θρίλερ για την τρίτη θέση ανάμεσα σε Ακροδεξιούς και Φιλελεύθερους.

Ant1news



Εξήντα ένα εκατομμύρια Γερμανοί προσέρχονται την Κυριακή  στις κάλπες για να αναδείξουν τον επικεφαλής τής Καγκελαρίας. 

Φαβορί παραμένει η 'Αγκελα Μέρκελ, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Μάρτιν Σουλτς. 

Προβληματισμό προκαλεί, ωστόσο, η δημοσκοπική άνοδος τού ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία. 

Οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται των Σοσιαλδημοκρατών κατά δεκατρείς ολόκληρες μονάδες, ενώ το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία έρχεται τρίτο με 10%. 

Σφυγμομέτρηση, όμως, που δημοσιεύει η εφημερίδα Μπίλντ φέρνει την ακροδεξιά στο 13%. Ποσοστό που θα την καθιστούσε το πρώτο ακροδεξιό κόμμα εντός κοινοβουλίου, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Για την τρίτη θέση, παντως, εκτυλίσσεται ένα θρίλερ καθώς απειλή για το AFD αποτελούν και οι Φιλελεύθεροι. Και τα δυο κόμματα έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Grexit και αναμένεται να συγκεντρώσουν 20-25%.

Μεγάλο ερωτηματικό για τους δημοσκόπους παραμένει η στάση των Τούρκων που μένουν στη Γερμανία και το τι θα επιλέξουν στις κάλπες. 

Ευχές Τραμπ σε Μέρκελ

Παρά την ταραχώδη σχέση τους ο Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στην  Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ τηλεφώνησε (...) στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ της Γερμανίας για να ευχηθεί στη χώρα μια επιτυχή εκλογική διαδικασία την 24η Σεπτεμβρίου», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Στο κείμενο προστίθεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τη γερμανίδα καγκελάριο για τον «ακλόνητο δεσμό» των δύο χωρών.