X

Αθωώθηκε για τον βιασμό 11χρονης επειδή το θύμα του δεν αντιστάθηκε!

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία από την αδιανόητη απόφαση με την οποία αθωώθηκε ο 28χρονος. Σοκάρει το σκεπτικό της απόφασης.

Ant1news

Έντονες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει η απόφαση δικαστηρίου στη Γαλλία, να αθωώσει έναν 28χρονο που κατηγορείτο για τον βιασμό ενός κοριτσιού 11 χρονών με το σκεπτικό ότι το κοριτσάκι δεν αντιστάθηκε επαρκώς.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν ο άνδρας κατάφερε να δελεάσει το κοριτσάκι και να το παρασύρει στο σπίτι του, όπου και του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι η 11χρονη δεν διαμαρτυρήθηκε προφορικά αλλά και σωματικά και κατά συνέπεια η σεξουαλική πράξη δεν μπορεί να θεωρηθεί βιασμός.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε πως το παιδί της είχε παραλύσει από τον φόβο μόλις αντιλήφθηκε τις προθέσεις του 28χρονου και δεν είχε ούτε τη σωματική ούτε την ψυχική δύναμη να αντισταθεί περισσότερο.

Κατόπιν αυτού ο 28χρονος έπεσε στα μαλακά αφού πλέον η μοναδική κατηγορία που τον βαραίνει είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Ωστόσο η κοινή γνώμη στη Γαλλία «βράζει» και πολλές οργανώσεις ζητούν την αλλαγή της νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το βρετανικό δίκαιο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη με παιδί κάτω των 13 ετών θεωρείται βιασμός, καθώς ο νομοθέτης θεωρεί ότι τα παιδιά από αυτή την ηλικία και κάτω δεν είναι σε θέση να δώσουν την συγκατάθεση τους σε οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής δραστηριότητας.