X

Καταλονία: αστυνομικοί κατά πυροσβεστών (βίντεο)

Ανθρώπινη ασπίδα στους πολίτες σχηματίζουν οι πυροσβέστες «απορροφώντας» οι ίδιοι την αστυνομική βία.

Ant1news

Στο πλευρό των πολιτών βρίσκονται οι πυροσβέστες στην Καταλονία, οι οποίοι δημιούργησαν ανθρώπινη ασπίδα μεταξύ του κόσμου και της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να υποστούν οι ίδιοι την αστυνομική βία.

Όπως ήταν επόμενο, τα social media έχουν κατακλυστεί από σχόλια υπέρ των πυροσβεστών και κατά των αστυνομικών, για τη βία που ασκούν στο πλήθος του κόσμου.

Λίγες μέρες πριν, οι πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο Ιστορίας της Καταλονίας, κρατώντας πανό που έγραφε «Αγάπη στη Δημοκρατία».

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου προσέρχονται από το πρωί στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας, προκειμένου να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία, παρά το ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας το έχει κρίνει αντισυνταγματικό και το ότι η Αστυνομία κλείνει τα εκλογικά κέντρα, κατάσχοντας κάλπες και ψηφοδέλτια.

 

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απωθούν με βία τους ψηφοφόρους, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να έχουν τραυματιστεί.

Το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι:

«Θέλεις η Καταλονία να γίνει ανεξάρτητο κράτος από την υπόλοιπη Δημοκρατία;», με τα δύο κουτάκια του «Ναι» και του «Όχι» να το συνοδεύουν.