X

Στα χέρια της Αστυνομίας ήταν ο μακελάρης της Μασσαλίας, αλλά τον άφησε ελεύθερο

Είχε συλληφθεί δύο ημέρες πριν σφάξει δύο γυναίκες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το “Ισλαμικό Κράτος”.

Ant1news

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο τζιχαντιστής που μαχαίρωσε και σκότωσε δύο γυναίκες την Κυριακή στη Μασσαλία είχε συλληφθεί μόλις δύο ημέρες πριν από την επίθεση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος από τη γαλλική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή από αστυνομικούς στη Λυών, ως ύποπτος για ληστεία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος εξαιτίας έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων.

«Ο δολοφόνος χρησιμοποιούσε οκτώ διαφορετικές ταυτότητες. Κάθε φορά που τον σταματούσαν έδειχνε και κάποια άλλη», ανέφερε πηγή που γνωρίζει τις έρευνες των γαλλικών Αρχών στο Reuters.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο πως είδε τον δράστη να επιτίθεται με μαχαίρι εναντίον των δύο γυναικών φωνάζοντας “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”.

Τα θύματα, μία 17χρονη και μία 20χρονη, έφεραν φρικτά τραύματα. Η μία είχε κομμένο τον λαιμό της και η άλλη είχε μαχαιρωθεί στο στομάχι.

 

Ο άνδρας που έσφαξε τις δύο κοπέλες έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ στη Μασσαλία ήταν γνωστός στην Αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

 

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που περιπολούσαν σε κοντινή απόσταση έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης και ο δολοφόνος έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

 

«Αν δεν ήταν εκεί στρατιώτες, θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους», δήλωσε σε ραδιοσταθμό η βουλευτής Σαμιά Γκαλί.

 

Οι γαλλικές αρχές θεωρούσαν ήδη πιθανότερο σενάριο αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας πριν το “Ισλαμικό Κράτος” αναλάβει την ευθύνη, μέσω του πρακτορείου Amaq, που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.