X

Ένας φαρσέρ και ένας έντονος βήχας “αμαύρωσαν” ομιλία της Μέι (βίντεο)

Ο νόμος του Μέρφι επιβεβαιώθηκε στην ομιλία της Πρωθυπουργού της Βρετανίας, που ξεκίνησε άσχημα και τελείωσε ακόμη χειρότερα.

Ant1news

Η προσπάθεια της Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να επανακτήσει την χαμένη της κυριαρχία “αμαυρώθηκε” την Τετάρτη από έναν καταστρεπτικό εναρκτήριο λόγο διακοπτόμενο από βήχα, φάρσες, ακόμα και την “πτώση” των γραμμάτων στο σλόγκαν του κόμματος της, που βρίσκονταν σε οθόνη προβολής ακριβώς πίσω από το πόντιουμ.

Η Μέι θέλησε να εκμεταλλευτεί το ετήσιο συνέδριο των Συντηρητικών για να ενώσει το διαιρεμένο κόμμα της και να αναδείξει το πρόσωπό της ως το μόνο που μπορεί να ολοκληρώσει το Brexit και να κρατήσει εκτός εξουσίας τον αρχηγό των εργατικών Jeremy Corbyn.

Ξεκίνησε απολογούμενη για την αστοχία της αναφορικά με τις έκτακτες εκλογές τον Ιούνιο που απογύμνωσαν το κόμμα της από την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο, ενώ τόνισε την αναβίωση του “βρετανικού ονείρου”, για το οποίο πρότεινε την αναδιάρθρωση των αγορών που επλήγησαν και την ένωση της χώρας.

Ωστόσο, την ροή του λόγου της διέκοψε ένας Βρετανός κωμικός, ο Σάιμον Μπρόντκιν, παραδίδοντάς της ένα έγγραφο απόλυσης υπαλλήλου. Το έγγραφο ήταν υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον κωμικό που χρησιμοποίησε το όνομα του φιλόδοξου Υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.

Κατόπιν, ένας ανεπιθύμητος βήχας την ανάγκασε να πιεί αρκετά ποτήρια νερό, τα οποία της προσέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της γράμματα του σλόγκαν του κόμματος της που βρισκόταν σε οθόνη προβολής ακριβώς πίσω από το πόντιουμ, άρχισαν να …πέφτουν. Κάποιοι χρήστες στο Twitter άδραξαν την ευκαιρία για να διακωμωδήσουν το περιστατικό, λέγοντας πως ακόμη και η κόλλα των γραμμάτων απέτυχε να κρατήσει το κόμμα ενωμένο.