X

Εικόνες σοκ από το πέρασμα της “Οφηλίας” από την Ιρλανδία και τη Σκωτία (βίντεο)

Σπάνια φαινόμενα «ξύπνησε» ο φονικός ευρωπαϊκός τυφώνας που πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Ant1news

Στα δεκάδες μέτρα έφτασε το ύψος των κυμάτων που προκάλεσε ο τυφώνας «Οφηλία», που πλήττει την Ιρλανδία,  τη Βόρεια Ιρλανδία, την Σκωτία, την Ουαλία και την Αγγλία.

Η Ιρλανδία μετρά ήδη τρεις νεκρούς, ενώ οι ζημιές και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί σε όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας, είναι πολύ μεγάλες.

Δέντρα έπεσαν, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση τόσο των οχημάτων, όσο και των τρένων, με αποτέλεσμα τη διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων, ενώ ακυρώθηκαν και πτήσεις, λόγω των δυνατών ανέμων που έφτασαν μέχρι και τα 120 χλμ την ώρα.

Στην Ιρλανδία πάνω από 170.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ κυρίως στις δυτικές ακτές της χώρας, όπου τα κύματα έφτασαν στα δέκα μέτρα, η κάμερα κατέγραψε εμπορικό πλοίο να παλεύει με τα κύματα, στην περιοχή Κροκ, όπου είχαν ήδη σημειωθεί μεγάλες ζημιές, με το ξερίζωμα ακόμα και οροφής γηπέδου.

 

 

Και στις δύο πλευρές των ιρλανδικών συνόρων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Στην Σκωτία, όπου οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις, έφυγε κομμάτι από πολυκατοικία στη Γλασκώβη.

 

 

Στη Σκωτία μάλιστα, προκλήθηκε ένα σπάνιο φαινόμενο με το νερό να φουσκώνει και να καλύπτει σαν σαπουνάδα τα πάντα.

 

 

 

Στο σύνολο της βρετανικής επικράτειας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα περίπου 50.000 σπίτια, ενώ οι συνθήκες έχουν προκαλέσει διάφορα περίεργα φαινόμενα, όπως το σοκ στα πτηνά και το κοκκίνισμα του ουρανού, αφενός λόγω του τυφώνα και των πυρκαγιών στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Ο τυφώνας, αν και έχει αποδυναμωθεί, θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός έκανε λόγο για εθνικό συναγερμό και μίλησε για τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων 50 ετών.