X

Θρίλερ με την τύχη του Κάρλες Πουτζντεμόν

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας, που αντιμετωπίζει δίωξη για υποκίνηση σε εξέγερση, φέρεται να βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να αναζητήσει πολιτικό άσυλο.

Ant1news

Κινδυνεύοντας με πολυετή φυλάκιση μετά τη δίωξη εναντίον του για υποκίνηση σε εξέγερση, ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, εγκατέλειψε την Ισπανία και ταξίδεψε στις Βρυξέλλες, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της ισπανικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις Βρυξέλλες ο Πουτζντεμόν θα έχει συναντήσεις με δικηγόρους και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βελγικού τηλεοπτικού δικτύου VRT.

Η αναχώρησή του από την Ισπανία ήρθε λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης του Βελγίου, Τέο Φράνκεν, ότι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης θα μπορούσε να αναζητήσει πολιτικό άσυλο στις Βρυξέλλες.

Η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia ανέφερε πως συνοδεύεται από άλλα μέλη της πρώην καταλανικής κυβέρνησης.

 

Την ίδια ώρα, το κόμμα του Κάρλες Πουτζντεμόν, το Καταλανικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά σιωπηρή παραδοχή εκ μέρους του πως η προηγούμενη κυβέρνηση της Καταλονίας δεν έχει πλέον καμία εξουσία.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, έπαυσε την περιφερειακή κυβέρνηση, διέλυσε το κοινοβούλιο και προκήρυξε πρόωρες εκλογές αφότου οι ηγέτες της Καταλονίας έλαβαν μονομερώς την απόφαση να κηρύξουν ανεξαρτησία.