X

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν

Στη φυλακή οκτώ πρώην Υπουργοί του. Στους δρόμους της Βαρκελώνης βγήκαν χιλιάδες υποστηρικτές της έκπτωτης κυβέρνησης της Καταλονίας.

Ant1news

Στα χέρια των βελγικών αρχών βρίσκεται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ισπανία σε βάρος του έκπτωτου προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν και τεσσάρων πρώην υπουργών της κυβέρνησής του που βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, αφήνοντας αιχμές κατά της Μαδρίτης. «Δεν θα αποφύγω τη Δικαιοσύνη. Θα παρουσιαστώ ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά ενώπιον των πραγματικών δικαστικών αρχών» τόνισε ο Πουτζντεμόν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Την ίδια ώρα, οκτώ υπουργοί της αποπεμφθείσας κυβέρνησης της Καταλονίας οδηγήθηκαν στην φυλακή, καθώς κρίθηκαν προφυλακιστέοι, κατηγορούμενοι για εξέγερση, στάση και κακοδιαχείριση πόρων.

 

Στους δρόμους της Βαρκελώνης, χιλιάδες υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας διαδηλώνουν κατηγορώντας την ισπανική κυβέρνηση για αυταρχισμό και δικτατορικές συμπεριφορές.