X

Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος κόσμου στην Τουλούζη

Εσκεμμένη η ενέργεια του οδηγού, λένε οι Αρχές. Τραυματίες φοιτητές, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά. Ποιός είναι ο δράστης.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στις Γαλλικές Αρχές, στην Τουλούζη, αφότου αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος. Οι Αρχές θεωρούν εσκεμμένη την ενέργεια του οδηγού και όχι αποτέλεσμα κάποιου ατυχήματος.

Απο την πτώση του αυτοκινήτου έξω απο το Κολέγιο "Σαιν Εξιπερί", στο Βlagnac της Τουλούζης, τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις φοιτητές, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Τα θύματα, ηλικίας 22 και 23 ετών, που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είναι Κινέζοι φοιτητές, όπως και ο τρίτος τραυματίας, που είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ο οδηγός συνελήφθη απο τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

 

Πρόκειται για έναν 28χρονο άνδρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο οποίος δεν φέρεται να περιλαμβάνεται σε κάποια απο τις λίστες υπόπτων που παρακολουθούνται απο τις Αρχές.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο δράστης είναι γνώρισμος των Αρχών και σεσημασμένος για αδικήματα που αφορούν κυρίως υποθέσεις ναρκωτικών.

«Ενημερωθήκαμε ότι ένας άνδρας έπεσε εσκεμμένα με το όχημα που οδηγούσε πάνω σε τρεις ανθρώπους» δήλωσε ο εισαγγελέας της περιοχής Πιερ Υβ Κουιγιό, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης «παραδέχθηκε πως ήθελε να παρασύρει (με το όχημά του) αυτούς τους ανθρώπους».

Ο εισαγγελέας επέμεινε στο «ψυχιατρικό προφίλ» του 28χρονου, διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας παρακολουθείτο από ψυχολόγους στο πλαίσιο της διαδικασίας αναστολής έκτισης δύο ποινών του, με την υποχρέωση να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση λόγω του βαρύτατου ιστορικού του και είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο 2016, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας. Ερωτηθείς σχετικά με πιθανά τρομοκρατικά κίνητρα, ο Κουιγιό απάντησε ότι «δεν διαθέτει κανένα στοιχείο για κάτι τέτοιο».

«O 28χρονος  προετοίμαζε αυτό το σχέδιο εδώ και περίπου «έναν μήνα», επισήμανε  ο εισαγγελέας μιλώντας στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM-TV

Η δικαστική αστυνομία κι όχι η αντιτρομοκρατική μονάδα ανέλαβε την έρευνα για «απόπειρα δολοφονιών», διευκρίνισε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.