X

FAZ: Μετανάστες εγκαταλείπουν οικειοθελώς την Ελλάδα

Τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα και οι λόγοι για τους οποίους, όπως αναφέρει, έχουν φύγει από την χώρα μας χιλιάδες παράτυπων μεταναστών.

Ant1news

Στην «οικειοθελή αναχώρηση μεταναστών από την Ελλάδα» εστιάζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε δημοσίευμά της για το Προσφυγικό.

«Την ώρα που από τη μια πλευρά αυξάνονται καθημερινά εδώ και εβδομάδες οι αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά, από την άλλη χιλιάδες μετανάστες εγκατέλειψαν οικειοθελώς την Ελλάδα για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους», γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η FAZ, επικαλούμενη στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, αναφέρει ότι συνολικά 16.003 αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τη χώρα με τη βοήθεια της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης.

Οι περισσότεροι κατάγονταν από την Αλβανία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, καθώς και βορειοαφρικανικές χώρες.

Εκπρόσωπος των ελληνικών αρχών ασφαλείας ανέφερε στην εφημερίδα, ότι οι άνθρωποι αυτοί «συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν πιθανότητες χορήγησης ασύλου από την Ε.Ε.».