X

Στα 81 του χρόνια ο Μπερλουσκόνι φιλοδοξεί να ξαναγίνει Πρωθυπουργός

Προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της απόφασης που του είχε αφαιρέσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Ant1news

Το “πράσινο φως” από το Στρασβούργο περιμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να διεκδικήσει εκ νέου την Πρωθυπουργία της Ιταλίας στις εκλογές της ερχόμενης άνοιξης.

Τι κι αν έχει γιορτάσει πρόσφατα τα 81α γενέθλιά του, έχοντας διατελέσει ήδη 4 φορές Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας; Ο αειθαλής Μπερλουσκόνι επιζητά ξανά την εξουσία.

Το πρωί ξεκίνησε στο Στρασβούργο η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αντικείμενο την προσφυγή του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ζητεί να του δοθεί και πάλι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι βάσει της ιταλικής νομοθεσίας δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές για συνολικό διάστημα έξι ετών, λόγω της καταδίκης του – το 2013 – από  το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για φορολογική απάτη.

Στόχος του ιδρυτή και επικεφαλής του κόμματος “Forza Italia” είναι να καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης. Οι περισσότεροι αναλυτές, πάντως, τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να τα καταφέρει από την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να εκδώσει την απόφασή του ακόμη και σε δέκα μήνες.

 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κάνει γνωστό ότι θα λάβει ενεργά μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ υποστηρίζει ότι είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση μετά την επέμβαση ανοικτής καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε πέρυσι.