X

“Εγώ είμαι η Μαντλίν”: το μήνυμα της φοιτήτριας που προκαλεί σάλο

Ποια στοιχεία προβάλλει ως “αποδείξεις” ότι είναι το εξαφανισμένο κορίτσι. Γιατί τις επιτέθηκαν οι συμπατριώτες της.

Ant1news

Σάλο στην Βρετανία και όχι μόνο έχει προκαλέσει μια φοιτήτρια που υποστηρίζει ότι μάλλον είναι η Μαντλίν ΜακΚάν, το κοριτσάκι που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία, το 2007, ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Η κοπέλα, μια φοιτήτρια από το Μάντσεστερ προβάλλει μάλιστα ως «αποδείξεις» μερικά σημεία του σώματος της και την ομοιότητα του προσώπου της.

Εγινε viral, ξεσηκώνοντας όμως θύελλα αντιδράσεων, καθώς η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι «παίζει» με τον πόνο της οικογένειας της μικρής Μαντλίν, που εξακολουθεί να την ψάχνει, ενώ δίνουν και παίρνουν κάθε λογής σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας.  

“Είμαι η Μαντίν ΜακΚάν κι έχω ..αποδείξεις”

Η Χάριετ Μπρουκς, όπως ονομάζεται η φοιτήτρια, έστειλε μήνυμα σε ένα ομαδικό τσατ, ισχυριζόμενη ότι είναι η Μαντλίν. Το μήνυμα «διέρρευσε» στο διαδίκτυο και αναπαράχθηκε δεκάδες χιλιάδες φορές.

 

Το μήνυμα της ανέφερε «εντάξει, παιδιά.  Συνήθως δεν πιστεύω θεωρίες συνωμοσίας αλλά ειλικρινά πιστεύω πως είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν».  

 

Οι φίλοι της άρχισαν αν την κοροϊδεύουν, όμως εκείνη επέμεινε «είμαι η Μαντλίν ΜακΚάν και δεν ξέρω τι να κάνω με μένα». 

 

 

Μάλιστα, παρουσίασε και τις «αποδείξεις» της, δείχνοντας και φωτογραφίες, όπως αναφέρει το δημοσιεύμα της βρετανικής εφημερίδας Mail. 

Ποια στοιχεία παρουσίασε; Ένα σημάδι στην κόρη του ματιού της, όμοιο με το χαρακτηριστικό σημάδι στο ίδιο σημείο της μικρής Μαντλίν κι ένα σημάδι στο πόδι της, σε σημείο που είχε ένα όμοιο σημάδι το εξαφανισμένο κοριτσάκι, που σήμερα θα ήταν 14 ετών!

  

Η Χάριετ Μπρουκς όμως, που λέει ότι είναι η Μαντλίν, έχει προλάβει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Λιντς.

Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν προκαλέσει σάλο στην Βρετανία, με χρήστες των social media και μέσα ενημέρωσης να τις επιτίθενται με σκληρές εκφράσεις, διότι όπως της λένε «παίζει με τον πόνο της οικογένειας», αναγκάζοντας την Χάριετ Μπρουκς να …ομολογήσει ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν ένα …αστείο που πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πάντως προσφάτως ότι θα συνεχίσει τις έρευνες της για την εξαφάνιση της Μαντλίν, στο πλαίσιο των οποίων έχει ήδη λάβει 1.338 καταθέσεις, έχει εξετάσει 60 «υπόπτους» και έχει «ελέγξει» αναφορές για 8.685 πιθανές «εμφανίσεις» της Μαντλίν ανά τον πλανήτη.

Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο, η Σκότλαντ Γιάρντ έψαξε για "εμπλοκή" στη εξαφάνιση του κοριτσιού και στην Ελλάδα, με αιχμή έναν 46χρονο αλλοδαπό