X

Να πέσει από την ταράτσα του σπιτιού του απειλούσε ο Σαακασβίλι (βίντεο)

Χάος στο Κίεβο με τους υποστηρικτές του Σαακασβίλι. Πώς τον απελευθέρωσαν από την κλούβα των αστυνομικών. Επεισόδια και συγκρούσεις μετά την απόπειρα σύλληψής του.

Ant1news

Να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από την ταράτσα του κτιρίου, όπου βρίσκεται το διαμέρισμά του, επιχείρησε ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, μετά την έφοδο της ουκρανικής αστυνομίας στο σπίτι του.

Ο Σαακασβίλι όταν διαπίστωσε ότι η αστυνομία έριξε την πόρτα του διαμερίσματός του και άρχισε τις έρευνες, ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου, στο Κίεβο, απειλώντας τους αστυνομικούς ότι θα πέσει εάν δεν αποχωρήσουν.

Ο πρώην Γεωργιανός πρόεδρος, ο οποίος διώκεται στη χώρα του, εισήλθε τον Σεπτέμβριο στην Ουκρανία, παρά το ότι του είχε αφαιρεθεί η υπηκοότητα και κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Μετά από συζητήσεις με ειδικούς διαπραγματευτές, ο Σαακασβίλι απομακρύνθηκε από την ταράτσα, ενώ κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι θέλουν να τον απαγάγουν επειδή προσπάθησε να προστατέψει τον ουκρανικό λαό. "Αυτό που κάνουν είναι ανομία μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου. Καλώ όλους τους Ουκρανούς να βγουν στους δρόμους και να διώξουν τους κλέφτες", είπε ο Σαακασβίλι.

Τελικά, η ουκρανική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας SBU συνέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την SBU, ένα αδίκημα που τιμωρείται με έως και πενταετή ποινή φυλάκισης.

Άνδρες της υπηρεσίας με καλυμμένα τα πρόσωπα έβγαλαν δια της βίας τον Σαακασβίλι από το διαμέρισμα, ενώ υποστηρικτές του διαμαρτύρονταν στον δρόμο. Τελικά, οι Ουκρανοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Γεωργίας τον απελευθέρωσαν από την κλούβα μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία.

"Σας καλώ να ξεκινήσετε μια ειρηνική διαμαρτυρία για να απομακρύνετε τον (πρόεδρο Πέτρο) Ποροσένκο, δεν θα πρέπει να φοβάστε τίποτα", είπε ο Σαακασβίλι προς το συγκεντρωμένο πλήθος μιλώντας από τηλεβόα έπειτα από την απομάκρυνσή του από το όχημα παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι αστυνομικοί που έφεραν στολές ειδικών επιχειρήσεων.

Τα επεισόδια όμως συνεχίστηκαν και μετά την απομάκρυνση του Σαακασβίλι, με αποτέλεσμα πολλοί εκ των διαδηλωτών - υποστηρικτών του να βρεθούν πεσμένοι στο έδαφος και άλλοι ελαφρώς τραυματισμένοι.