X

“Παρέλυσε” η Βρετανία από την κακοκαιρία (βίντεο)

Ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και κλειστοί δρόμοι στη Βρετανία.

Ant1news

Προβλήματα προκάλεσε στη Βρετανία η σφοδρή χιονόπτωση που σημειώθηκε την Κυριακή. Μέρη της βόρειας και της ανατολικής Αγγλίας, καθώς και η Ουαλία, όπου το χιόνι έφτασε στα 30 εκατοστά, ήταν που επλήγησαν περισσότερο.

Οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο, τρένα, αλλά και αεροπλάνα επηρεάστηκαν, ενώ τέσσερις από τις γραμμές του μετρό στο Λονδίνο είχαν μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγιά τους και λεωφορεία σταμάτησαν στους δρόμους, λόγω του χιονιού.

Καθυστερήσεις και δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο Χίθροου, με τις Βρετανικές Αερογραμμές να ακυρώνουν πάνω από 140 πτήσεις μικρών αποστάσεων και 26 μακρινών, ενώ δεκάδες χιλιάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας.

Στο μεταξύ, πολλές ήταν και οι πτήσεις που έφταναν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο Λονδίνο αλλά δεν μπορούσαν να προσγειωθούν, λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να επιστρέφουν στα αεροδρόμια από τα οποία είχαν αναχωρήσει.

Σύμφωνα με το Reuters, συνολικά 20.000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν σε διάφορα αεροδρόμια της Ευρώπης, λόγω του παγετού και του χιονιού. Ανάλογα προβλήματα άλλωστε προέκυψαν και στη Γερμανία.

Πτήσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν και από και προς το αεροδρόμιο του Μπέρμινγχαμ, ενώ καθυστερήσεις υπήρξαν και εκεί στα δρομολόγια των τρένων, κάποια από τα οποία επίσης ακυρώθηκαν.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο Όξφορντ, με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων των τρένων.

Οι υπηρεσίες δεν εξέδωσαν «κίτρινο» συναγερμό. Η βορειοδυτική Σκωτία και η νότια Αγγλία, επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κακοκαιρία.