X

Ο Πρίγκηπας Χάρι παίρνει συνέντευξη από τον Μπαράκ Ομπάμα (βίντεο)

Οι δύο άνδρες άνοιξαν τα «χαρτιά» τους, ενώ δεν έλειψαν και οι μεταξύ τους πλάκες.

Ant1news

Ο Πρίγκιπας Χάρι πήρε συνέντευξη από τον Μπαράκ Ομπάμα και το Κένσινγκτον έκανε τις ανακοινώσεις με κάθε επισημότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού, η συνέντευξη θα βγει στον αέρα του 4ου Ραδιοφώνου του BBC στις 27 Δεκεμβρίου, ωστόσο ένα απόσπασμά της δόθηκε σε μορφή βίντεο από σήμερα.

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στα κοινά ενδιαφέροντα των δύο ανδρών για τα σχέδιά τους αναφορικά με το «χτίσιμο» της νέας γενιάς ηγετών. Σύμφωνα με το Κένσινγκτον, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από την ημέρα που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, αλλά και τις ελπίδες τους του για τη ζωή μετά την προεδρία.

Αναφορές έγιναν και στα σχέδια της Μισέλ και του Μπαράκ Ομπάμα, τα οποία επικεντρώνονται στην καλλιέργεια της νέας γενιάς ηγετών μέσω του οργανισμού που έχουν πρόσφατα δημιουργήσει, ο οποίος φέρει το όνομα «Ομπάμα».

Ο Πρίγκιπας Χάρι και οι Ομπάμα έχουν συχνά αλληλοϋποστηριχτεί σε μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ο Χάρι είχε παραβρεθεί στα εγκαίνια του οργανισμού των Ομπάμα, τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Ο Πρίγκιπας της Βρετανίας αναφέρθηκε επίσης στο πώς ο ίδιος κατάφερε να κατανοήσει το ρόλο του ως δημόσιου λειτουργού.

«Αυτό που συνέβη στη μητέρα μου με τράβηξε πίσω», είπε ο Χάρι και διερωτήθηκε: «Πώς μπόρεσε κάποιος να φερθεί με αυτό τον τρόπο σε κάποια σαν κι εκείνη, που είχε κάνει τόσα πολλά..;».

Ανέφερε επίσης ότι, η τελευταία του περίοδος στον Στρατό τον βοήθησε να αντιληφθεί το σκεπτικό του «καθήκοντος» και πρόσθεσε ότι θέλει να συμβάλει στην «ομαλοποίηση της συζήτησης για την ψυχική υγεία».

 

Όπως είναι επόμενο, οι δύο τους έκαναν και χιούμορ μεταξύ τους, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ να ρωτά αν «χρειάζεται να μιλά γρηγορότερα ή να αγγλική προφορά». Δείτε την απάντηση του Χάρι στο βίντεο που ακολουθεί.