X

Συναγερμός σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Φρανκφούρτη λόγω ύποπτου πακέτου

Δόθηκε εντολή για εκκένωση της υπαίθριας αγοράς στην πλατεία του Ρέμερ. Ελικόπτερα της αστυνομίας πέταξαν πάνω από το σημείο.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 13:00 στη Φρανκφούρτη λόγω ενός ύποπτου πακέτου που εντοπίστηκε στην πλατεία του Ρέμερ.

Αμέσως δόθηκε εντολή για εκκένωση της υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς, που βρίσκεται στην πλατεία, ενώ ενημερώθηκαν πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν το ύποπτο δέμα.

Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να είναι συνεργάσιμοι και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για λόγους ασφαλείας, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας πετούσαν πάνω από τη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Τελικά, οι Αρχές ανακοίνωσαν μέσω Twitter ότι ο συναγερμός έληξε, καθώς το ύποπτο δέμα ήταν απλά ένα δώρο για τους άστεγους. "Καλοπροαίρετο, αλλά τοποθετημένο σε λάθος σημείο" σχολιάζει η γερμανική αστυνομία! 

Χθες, ένας 29χρονος Γερμανός συνελήφθη στην Καρλσρούη ως ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό, στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους».

Ο Ντάσμπαρ Β. συνελήφθη από τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, σχεδίαζε επίθεση στο πρότυπο της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποίησε ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί πριν από έναν χρόνο σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Οι αρχές θεωρούν ότι ο ύποπτος έχει κατά πάσα πιθανότητα βοηθήσει πολλές φορές το «Ισλαμικό Κράτος», του οποίου εκτιμάται ότι ήταν μέλος.