X

Φονικές χιονοστιβάδες στις ελβετικές Άλπεις

Δύο άνδρες και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο τριήμερο….

Ant1news

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός σε ισάριθμα δυστυχήματα που προκλήθηκαν από χιονοστιβάδες στις ελβετικές Άλπεις. 

Ένας άνδρας που έκανε σκι κοντά στην κορυφή Χόφαθορν, σε υψόμετρο 2.844 μέτρων, στο καντόνι του Βαλαί στο νότιο τμήμα της χώρας, έχασε τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα, ανήμερα των Χριστουγέννων. 

Τον 39χρονο Ελβετό εντόπισαν και ανέσυραν οι φίλοι του ωστόσο οι ομάδες διάσωσης επιβεβαίωσαν επιτόπου τον θάνατό του. 

Στο καντόνι του Γκριζόν, στη δυτική Ελβετία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας τουρίστας, ο οποίος αγνοείτο από το Σάββατο, βρέθηκε επίσης νεκρός. Πρόκειται για έναν 31χρονο Γάλλο τα ίχνη του οποίου χάθηκαν όταν επιχείρησε να κάνει ανάβαση στο όρος Γκλατβάνγκ το απόγευμα του Σαββάτου. 

Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε σε ένα φαράγγι το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την κατάβασή του από το βουνό προκάλεσε χιονοστιβάδα και ο όγκος του χιονιού τον παρέσυρε για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο σε βραχώδες έδαφος. 

Το τρίτο θανατηφόρο δυστύχημα καταγράφηκε στο Βαλαί, με θύμα μια γυναίκα πεζοπόρο. Τριμελής ομάδα που έκανε πεζοπορία σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στην περιοχή Σεντ Λικ καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.  Ένας εκ των τριών κατόρθωσε να απεγκλωβιστεί και τηλεφώνησε στις αρχές. 

Και οι τρεις διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου 29χρονη πεζοπόρος από το ελβετικό καντόνι Βω, υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά της το βράδυ της Κυριακής..