X

Άνδρας κρατούσε ομήρους σε ταχυδρομείο

Εννέα ενήλικες και δύο παιδιά ήταν παγιδευμένοι μέσα στο ταχυδρομείο μαζί με τον άνδρα που υποστήριζε ότι είχε εκρηκτικά.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της ουκρανικής πόλης Χάρκοβο για μια υπόθεση ομηρίας.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας, που υποστήριζε πως φέρει εκρηκτικά, κλείστηκε μέσα σε ένα ταχυδρομείο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι 112 ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιάροσλαβ Τράκαλο. «Τα αιτήματά του μας είναι άγνωστα», πρόσθεσε ο Τράκαλο.

Επτά ενήλικες και δύο παιδιά βρίσκονταν παγιδευμένοι μέσα στο ταχυδρομείο μαζί με τον άνδρα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Χαρκίβ Όλεγκ Μπεχ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ωστόσο, με τη σύλληψη του δράστη και την απελευθέρωση όλων των ομήρων, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, έληξε η κατάσταση ομηρείας λίγο πριν τις 21:00 (ώρα Ελλάδος).

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε μέσω του Twitter την λήξη του συναγερμού και ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας "για την καλή δουλειά τους". Ο επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας Σέρχι Κνιάζιεφ επιβεβαίωσε ότι κανείς από τους ομήρους δεν έχει τραυματιστεί.

Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Δεν είχε διατυπώσει αιτήματα, εξέφραζε όμως τη δυσαρέσκειά του γιατί στην πρόσφατη ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ των ουκρανικών αρχών και των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας δεν απελευθερώθηκαν περισσότεροι κρατούμενοι.