X

Συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία

Για συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, επικαλούμενος πηγές των κομμάτων.

Ant1news

Συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αναφέρει η Die Welt ότι επετεύχθη πριν από λίγο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ και ο Μάρτιν Σουλτς συμφώνησαν σε κυβέρνηση «μεγάλου» συνασπισμού.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του SPD, Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος στο μέγαρο του κόμματος, είχε πει ότι, «θα συμμετείχαμε υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση αυτή θα ενισχύσει την Ευρώπη».

Ανοικτά παρέμεναν, σύμφωνα με το περιοδικό «Σπίγκελ», τα εξής θέματα: η φορολογία, η μετανάστευση, η αγορά εργασίας, οι συντάξεις και η Ευρώπη.

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια μεταξύ των δύο πλευρών ήταν οι συστηματικές διαρροές, που σύμφωνα με τον Σουλτς προέρχονταν από το συντηρητικό στρατόπεδο.

Η Άγκελα Μέρκελ, από την πλευρά της δήλωσε προσερχόμενη στις διερευνητικές συνομιλίες ότι, θα εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο προκειμένου να επιτευχθούν συμβιβασμοί, προσθέτοντας όμως ότι «φυσικά έχουμε κατά νου ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την ορθή πολιτική για τη χώρα. Στον βαθμό αυτό, θα είναι μια δύσκολη μέρα».

Οι πολίτες αναμένουν από μας ότι θα βρούμε λύσεις, πρόσθεσε η καγκελάριος. Τόσο ο κ. Σουλτς όσο και η κ. Μέρκελ έκαναν λόγο για «δύσκολα θέματα», τα οποία πρέπει να επιλυθούν.