X

Πράγα: Φονική πυρκαγιά σε ξενοδοχείο

Στο κέντρο της πόλης το κατάλυμα. Για τουλάχιστον δύο νεκρούς κάνουν λόγο οι διασώστες.

Ant1news

Τουλάχιστον δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς σε ξενοδοχείο, στην Πράγα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, το κατάλυμα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όπου έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Τσεχίας, οι τραυματίες ανέρχονται σε πολλές δεκάδες, κάποιοι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Πράγας, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Eurostars David Hotel, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Θέατρο της Τσεχίας.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να απομακρύνουν 42 ενοίκους του ξενοδοχείου, αλλά ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Πράγας, δήλωσε στην τσεχική τηλεόραση ότι είναι πολύ πιθανό οι νεκροί να μην είναι μόνο δυο.

 

Η Πράγα αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πολλούς Έλληνες ταξιδιώτες όλην την διάρκεια του έτους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα ούτε των θυμάτων ούτε των τραυματιών απο την φονική πυρκαγιά στο ξενοδοχείο.