X

Αυτός είναι ο δράστης που πυροβολούσε μετανάστες στην Ιταλία (φωτο - βίντεο)

Υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά ο "πρωταγωνιστής" της ρατσιστικής επίθεσης.

Ant1news

Υποψήφιος με τη Λέγκα του Βορρά ήταν το 2017 ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το μεσημέρι στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας.

Ο νεαρός Λούκα Τράν πυροβόλησε και τραυμάτισε έξι μετανάστες, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, έχει τραυματίσει δύο άτομα, ενώ τα διεθνή ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των τραυματιών σε πέντε.

Ο δράστης έχει ξυρισμένο κεφάλι και σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, χαιρέτισε ναζιστικά κατά τη σύλληψή του. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε τυλιγμένη την ιταλική σημαία πάνω του.

Οι καραμπινιέροι βρήκαν και μία στρατιωτική φόρμα παραλλαγής στο αυτοκίνητό του και κατέσχεσαν το όπλο του.

Η φωτογραφία με τους υποψήφιους της Λέγκας του Βορρά

 

Πριν από τρεις ημέρες, το πτώμα της δεκαοκτάχρονης Παμέλα Ματροπιέτρο βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε δυο βαλίτσες σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη της Ματσεράτα.

 

 

Οι έρευνες, χάρη σε εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος, οδήγησαν στην σύλληψη του Νιγηριανού Ίνοσεντ Οσεγκάλε, 29 ετών, ο οποίος γνώριζε το θύμα. Η κοπέλα είχε απομακρυνθεί από κοινότητα για την απεξάρτηση τοξικομανών και ο Οσεγκάλε είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η αγριότητα του εγκλήματος προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας. Και η σημερινή βίαιη ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών που βρίσκονταν στον σταθμό και σε καφέ της Ματσεράτα, πιθανόν να είναι έργο κάποιου παράφρονα έπειτα από την δολοφονία της Παμέλα Ματροπιέτρο, όπως μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών.

Η ιταλική αστυνομία ξεκαθάρισε ότι τα δύο περιστατικά δεν σχετίζονται μεταξύ τους.