X

H Βρετανία αποκλείει την Τελωνειακή Ένωση με την ΕΕ μετά το Brexit

Δύο επιλογές εξετάζει το Λονδίνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τερέζα Μέι.

Ant1news

Η Βρετανία έχει αποκλείσει την παραμονή στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ μετά το Brexit, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι την Δευτέρα, ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών της κυβέρνησης για το θέμα αυτή την εβδομάδα.

Η έκταση της όποιας βρετανικής συμμετοχής στην τελωνειακή ένωση-που δεσμεύει όλα τα κράτη-μέλη σε μια εμπορική ένωση με κοινή εξωτερική «ταρίφα» για όλα τα εισαγόμενα αγαθά-αποτελεί σημαντικό λόγο αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της Κυβέρνησης Μέι και του Συντηρητικού Κόμματος.

Η συμμετοχή στην Ένωση μετά από το Brexit δεν θα επιτρέπει στο Λονδίνο να επιτύχει εμπορικές συμφωνίες με χώρες εκτός της ΕΕ στο μέλλον.

Ο εκπρόσωπος της Μέι είπε ότι η επίσημη διαπραγματευτική θέση αποτυπώθηκε σε κείμενο που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο και που έδινε "δύο πιθανές επιλογές που είναι μια πολύ απλοποιημένη τελωνειακή ένωση και μια νέα τελωνειακή συνεργασία με την ΕΕ."

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Βρετανία εξετάζει ακόμη και τις δύο επιλογές και ότι δεν έχει οριστεί κάποια προθεσμία για να αποφασίσει ποια θα επιλέξει.