X

Μέρκελ: επώδυνη η παραχώρηση του Υπουργείου Οικονομικών στο SPD

Ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία του CDU, ενώ δήλωσε πως κατανοεί την απογοήτευση των ψηφοφόρων του κόμματος.

Ant1news

Δεν έκρυψε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, πως η απόφαση να δοθεί το Υπουργείο Οικονομικών στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία τη συγκρότηση κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, ήταν «επώδυνη».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDF, η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε πως κατανοεί την απογοήτευση των ψηφοφόρων του κόμματός της, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών.

«Έχουμε έξι Υπουργεία να στελεχώσουμε και κατά την άποψή μου δεν πρέπει να εξετάζουμε μόνο τις υποψηφιότητες προσώπων άνω των 60 ετών, αλλά και νέων ανθρώπων».

Στο τελευταίο εξώφυλλο του “Der Spiegel”, η Άνγκελα Μέρκελ απεικονίζεται ...γυμνή, καθώς το γερμανικό περιοδικό χλευάζει τη συμφωνία για την κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD. Η Μέρκελ εμφανίζεται να καλύπτει με τα χέρια της τα ...επίμαχα σημεία, ενώ ο τίτλος αναφέρει «Η τιμή της εξουσίας».

 

Στο φόντο του σχεδίου, τρεις άνδρες με μπλουζάκια που φέρουν τα αρχικά του SPD, απομακρύνονται με τα ρούχα της Μέρκελ.

Ακόμη και το κύριο άρθρο είναι το ίδιο καυστικό, αναφέροντας ότι: «Η Άγκελα Μέρκελ πλήρωσε υψηλό τίμημα για να παραμείνει στη θέση της Καγκελαρίου για λίγο ακόμη».