X

Νέο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Μιχαήλ Σαακασβίλι

Καρέ-καρέ η σύλληψή του από κομάντος! Απελάθηκε στην Πολωνία. Για απαγωγή έκανε λόγο, νωρίτερα, εκπρόσωπός του πρώην Προέδρου της Γεωργίας.

Ant1news

Στην Πολωνία απελάθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος βρισκόταν στο "στόχαστρο" των ουκρανικών αρχών έπειτα από την κόντρα που είχε με τον Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. Αυτο μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις Ουκρανού αξιωματούχου στο Interfax.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έπειτα από μία συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας του Κιέβου και των Υπηρεσιών Μετανάστευσης, ο Μιχαήλ Σαακασβίλι συνελήφθη και οδηγήθηκε στη μεθόριο της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Αρχικά η εκπρόσωπος του Σαακασβίλι ανήρτησε μήνυμα στην επίσημη σελίδα του πρώην Προέδρου της Γεωργίας στο Facebook, όπου ανέφερε ότι απήχθη από άνδρες που φορούσαν στρατιωτική παραλλαγή και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Σαακασβίλι είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στο Κίεβο, για να απελευθερωθεί μετά από λίγο από τους εκατοντάδες υποστηρικτές του που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, περικυκλώνοντας το περιπολικό που τον μετέφερε.

Ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας έχει λάβει την ουκρανική υπηκοότητα και διορίστηκε κυβερνήτης της Οδησσού, αλλά πολύ σύντομα ήρθε σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του, τον Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τον 49χρονο Σαακασβίλι ότι έλαβε χρηματοδότηση από μια εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με τον φιλορώσο πρώην Πρόεδρο, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να ανατρέψει την Κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση σύλληψης του Μιχαήλ Σαακασβίλι από άνδρες των ειδικών δυνάμεων: