X

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί από τις καταρρακτώδεις βροχές (βίντεο)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα, ιδίως σε Λεμεσό και Πάφο.

Ant1news

Στην Λεμεσό οι δρόμοι έγιναν «χείμαρροι», κατέβηκαν στην θάλασσα και πλημμύρισαν το παραλιακό μέτωπο. Η φωτογραφία από το χώρο στάθμευσης στο Μώλο με τα αυτοκίνητα να επιπλέουν λες και είναι βάρκες,  είναι χαρακτηριστική της χθεσινής τραγωδίας, γράφει ο ΑΝΤ1 Κύπρου.

Άνθρωποι που βγήκαν έξω για να διασκεδάσουν λόγω καρναβαλιού φεύγοντας αντίκρισαν εικόνες βιβλικής καταστροφής με τα αυτοκίνητα τους να επιπλέουν κυριολεκτικά στους πλημμυρισμένους δρόμους και χώρους στάθμευσης. Άλλοι κινδύνεψαν καθώς βρέθηκαν εν κίνηση να οδηγούν σε δρόμους χείμαρρους.

Για αντιμετώπιση των περιστατικών, έχουν ενισχύσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεμεσού, δυνάμεις από όλους τους πυροσβεστικούς σταθμούς παγκύπρια. Παράλληλα, 33 συνεργεία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών εργάζονται πυρετωδώς για αποκατάσταση των ζημιών. 

 

 

 

 

 

 

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πέραν των 200 κλήσεων για άντληση νερών από σπίτια, υπόγεια, άλλα υποστατικά και δρόμους, άλλα και για απεγκλωβισμό οδηγών από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα.

Σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι «η κατάσταση στην Επαρχία Λεμεσού έχει ομαλοποιηθεί χωρίς επί του παρόντος να παρουσιάζονται νέα προβλήματα. Αυτή την στιγμή επιχειρούν 20 συνεργεία  από Πυροσβεστική Υπηρεσία , Πολιτική άμυνα και Επαρχιακή Διοίκηση τα οποία ασχολούνται με αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους χώρους ιδιωτικών κατοικιών , υποστατικών , καταστημάτων και επιχειρήσεων οι οποίοι υπέστησαν αρκετές ζημιές».

Οι ζημιές που άφησαν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές, είναι ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

 

 

 

 

 

 

Βιβλική καταστροφή και στην Πάφο 

Το ίδιο σκηνικό και στην Πάφο με την αστυνομία να αναγκάζεται να κλείνει τον δρόμο παρά τον κυκλικό κόμβο του Σταδίου Στέλιος Κυριακίδης καθώς πλημμύρισε στις 10 το βράδυ  με αποτέλεσμα αρκετά οχήματα να εγκλωβιστούν.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις αρκετές κατοικίες στο Δήμο Γεροσκήπου έμειναν για λίγο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα