X

“Μοιρασιά” του φυσικού πλούτου της Κύπρου ζητούν οι Τουρκοκύπριοι

Συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων χωρίς λύση του Κυπριακού θέλει ο ψευδο- “ΥΠΕΞ” των Κατεχόμενων, Κουντρέτ Οζερσάι.

Ant1news

Συνομιλίες με την ελληνοκυπριακή πλευρά και τις εταιρείες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ζητούν οι Τουρκοκύπριοι, σημειώνοντας ότι πρέπει να διαμοιραστεί ο φυσικός πλούτος.

Σε δήλωσή του, ο λεγόμενος «υπουργός» Εξωτερικών των Τουρκοκυπρίων Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να τους αγνοεί.

Όπως είπε οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να καταλάβουν ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους, είτε σε περίπτωση που επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό είτε όχι».

Επίσης, επεσήμανε ότι οι Ελληνοκύπριοι αποπροσανατολίζονται από το στόχο της λύσης, επειδή είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τον Κουντρέτ Οζερσάϊ, εάν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, «τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις».

Των δηλώσεων Οζερσάι προηγήθηκε, την Κυριακή, το “μήνυμα” του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί  πως «είτε θα καταλήξουμε σε ενδιάμεσες φόρμουλες στο θέμα της ΑΟΖ, είτε η τουρκοκυπριακή πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία θα ξεκινήσει δικές της έρευνες».