X

Βρυξέλλες: Έφοδος αστυνομικών σε κτήριο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην "καρδιά" της Ευρώπης. Κλειδωμένοι σε δημοτικό σχολείο της περιοχής έμειναν  για ώρες 350 μαθητές.

Ant1news

Ακαρπη έληξε η μεγάλη αστυνομική επιχείριση που "στήθηκε" σε περιοχή των Βρυξελλών.

Οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει και αποκλείσει κτήριο στην περιοχή Φορέ, κοντά στο Μόλενμπεκ, ενώ πτήσεις στην περιοχή έκανε ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι σε διαμέρισμα του κτηρίου ήταν "ταμπουρωμένος" ένας ένοπλος άνδρας ή κατ΄ άλλες πηγές δύο ένοπλοι. Τις πληροφορίες για έναν ή δύο άνδρες επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος της περιοχής.

Ελεύθεροι σκοπευτές είχαν λάβει θέσεις σε ταράτσες και μπαλκόνια κτηρίων τις περιοχής, με το δάχτυλο στην σκανδάλη, προκειμένου να απαντήσουν σε πυρά ή να εξουδετερώσουν τον ένοπλο ή τους ένοπλους, ενώ στην περιοχή βρισκόταν ομάδα πυροτεχνουργών και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. 

 

Σε μικρή απόσταση απο το σπίτι στο οποίο υποτίθεται ότι βρισκόταν ο ένοπλος ή οι ένοπλοι, είναι ένα δημοτικό σχολείο με 350 μαθητές, που με την καθοδήγηση των δασκάλων τους έχουν κλειδωθεί, για λόγους ασφαλείας, μέσα στο σχολείο, όση ώρα διήρκεσε η επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί είχαν καλέσει και τους κατοίκους της γειτονιάς να μην κυκλοφορούν, να κλειδώσουν πόρτες και παράθυρα και να μείνουν μέσα στα σπίτια τους.

 

Τελικώς, απο την παρακολούθηση και την έφοδο των αστυνομικών στο διαμέρισμα διαπιστώθηκε ότι δεν βρισκόταν κάποιος μέσα σε αυτό, σημαίνοντας λήξη του συναγερμού, με τις Αρχές να διευκρινίζουν ότι η όλη επιχείρηση δεν αφορούσε ύποπτους τρομοκρατίας