X

Ζυρίχη: δύο νεκροί από πυροβολισμούς έξω από την UBS

Αναστάτωση στην πόλη της Ελβετίας. Ανάμεσα απο περαστικούς περνούσαν οι σφαίρες. Συναγερμός στις Αρχές.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στην Ζυρίχη, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης, έξω απο υποκατάστημα της τράπεζας UBS, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. 

Απο τα πυρά δύο άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με την Αστυνομία, εκπρόσωποι της οποίας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τους πεζούς και όσους κινούνταν στην περιοχή, στην οποία έσπευσαν περισσότερα απο δεκαπέντε περιπολικά με οπλισμένους άνδρες

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 πυροβολισμούς, χωρίς ακόμη να έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί, Παρασκεύη απόγευμα, στο κέντρο της πόλης, σε μια περιοχή όπου βρίσκεται το οικονομικό κέντρο με γραφεία πολλών μεγάλων τραπεζών.

Σε εικόνες απο το σημείο που μεταδίδουν ελβετικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται δύο άνδρες να κείτονται στο πεζοδρόμιο, ενώ δίπλα σε έναν εξ αυτών διακρίνεται ένα όπλο.

Η τοπική αστυνομία σε νεότερη ανακοίνωση της, διευκρινίζει ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τρομοκρατική επίθεση, αλλά προς το παρόν δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Λίγο αργότερα η δημοτική αστυνομία, ανακοίνωσε ότι το περιστατικό είχε ως πρωταγωνιστή έναν άντρα 38 ετών, ο οποίος πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον μιας 35χρονης γυναίκας, πριν στρέψει το όπλο εναντίον του και αυτοκτονήσει.

Όπως έγραψε η γερμανόφωνη εφημερίδα Blick, τα δύο θύματα ήταν ιταλικής υπηκοότητας. Είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός μεταξύ τους σε ένα εστιατόριο, ο οποίος συνεχίστηκε στο πεζοδρόμιο, περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.